10. dec. 2022

10. december

Fodbold

Fodbold er noget mærkeligt noget. Jeg har lige set det i fjernsynet. Det var oppe hos Rasmus og dem. Jeg havde snegt mig ind i bilen, da Bedsterne skulle besøge dem. Bedstemor var godt nok kørt hjem igen, med Bedstefar var der. Det var nogle der havde gule trøjer på, og de spillede på det ene hold og det andet var Danmark. De havde bluser, som var røde og hvide. Ligesom Julemandens tøj.

Fodbold har ikke ret meget med bold at gøre. Det har mere noget med fod at gøre. Det er store drenge, som løber rundt efter hianaden, for at fange de andre og sparke dem, så de tumler om på græsset og begynder at græde. Somme tider sparker de så hårdt, at de bliver liggende. Så kommer der nogen og henter dem og kører dem på sygehuset. Ja, det er ikke det bare sjov.

Der er også en som løber rundt med en fløjte. Ham er der ikke nogen, der sparker. Hver gang han fløjter, holder de op med at løbe og sparke hinanden, indtil han fløjter igen. Så går den vilde jagt lidt endnu.

Til sidst skal de se hvem, der kan sparke bolden langt væk. Men det er de ikke ret gode til. De skal sparke uden om en hvid firkant, men de fleste gange rammer de den hvide firkant, og der er et net, som fanger bolden, så de ikke skal løbe så langt for at prøve igen.

Den fodboldkamp, jeg så, vandt Danmark. De var nok ikke de bedste til at ramme den hvide firkant, men de var bedst til at sparke de andre.

Mærkelig sport.

Se bare hvor de sparker. Det er danskerne i de flotte røde og hvide bluser.