13. dec. 2022

13. december

Lucia og Juliane

I dag er det Luciadag. I ved sikkert en hel masse om Lucia og Luciaoptog. Josefine og Cecilia har allerede lavet et flot optog, da deres mor var snottet.

Nok om det. Jeg har lavet en plan for, hvad der skal med på min juleside dag for dag. Og i dag har jeg skrevet Lucia.


Men der er sket noget, som også er nødt til at skrive om. Jo, hør nu her. Jeg hørte, at Bedstefar og Ida og dems far snakkede om, at Bedstefar skulle tage toget helt op til en by, som hedder Thyborøn. Den ligger helt ud til det kæmpestore hav. Og der er en masse fiskere der. Det lyder farligt med sådan en togtur og så de der fisk. Jeg håber ikke, at Bedstefar tager nogle med hjem, som vi så skal spise til jul i stedet for risengrød.

Derfor har jeg indkaldt Juliane, som er en erfaren rejsenisse. Hun skal hjælpe Bedstefar med at komme godt frem og tilbage. Hun er allerede på vej herned. Jeg har ikke lige en mulighed for at sende en bil for at hente hende, så hun skal selv finde herned.

Jeg glæder mig til, at hun kommer. Hun er meget sød og dejlig at snakke med. Jeg håber, at jeg får tid til at lave min juleside mens hun er her. Vi har meget at snakke om og vi skal planlægge Bedstefars tur til Thyborøn. Det skal nu nok gå. Juliane er jo en erfaren rejsenisse. Og hun har lovet at følge Bedstefar helt derop.

Josefine som Luciabrud.

Det er nok sådan et tog, som Juliane og Bedstefar skal køre med det sidste stykke vej op til Thyborøn.