17. dec. 2022

17. december

Nisse Kvast

Nisse Kvast er nu en guttermand. Og lidt af en drillepind.

Omme ved Josefine og Cecilia skal de ikke have juletræ i år. De skal rejse på skiferie allerede den dag, hvor Rasmus har fødselsdag eller det er vistnok dagen efter. Og så skal de jo ned til Bedsterne juleaften, så de får juletræ der, siger hun også. Nå, ligemeget. Deres mor siger, at de ikke har tid til at have juletræ. Det forstår jeg nu ikke. Jeg synes nu, at man altid har tid til juletræ.


Men ham Nisse Kvast har fået fat i julekuglerne og har lagt dem i pigernes skoletasker. Nu da de ikke skal på juletræet kunne de jo ligeså godt ligge i skoletaskerne. Julepynten kom på bøgerne. Og det passede fint.

Hvad de andre elever sagde henne i skolen til at de havde julesager i taskerne ved jeg ikke. Måske ved Nisse Kvast det heller ikke. Han plejer ellers at være ret god til at høre om det, når de snakker ved aftensbordet.

Han hørte nu alligevel om, at de havde været et nisseband henne på skolen. Der var en meget sød nissepige, sagde han, som sang Last Christmas og en eller anden nissedreng, som kunne den om Søren. Ja ja, ham med banjoen.

Det må være koldt, at være nissesanger. Se bare på al det frost og rim der er på træerne.