19. dec. 2022

13. december

Ny nisse i Brabrand

Rasmus og dem skal have et nyt hus. Men det vidste I vel nok. Nu er de begyndt at rive det ned. I hvert fald indvendigt. Tænk sig at købe et nyt hus og så rive det ned med det samme, inden de havde nået at bo i det. Nå, dem om det. Bedstefar, han har knoklet rundt deroppe, hjulpet dem med det. Om man forstår det, i stedet for at ordne jul herhjemme.

Det var specielt i går, at det gik voldsomt for sig. Det larmede og buldrede så meget, at jeg fik Nisse Kvast til at se på det. Han fik lige fingrene i en stump film, som deres mor havde taget. I kan se den her.

Og der er en nisse. I kan se den sidst i filmen. Den farer noget rundt. Det er nok fordi, de har revet dens hule ned. De er nødt til at stille noget risengrød og nisseøl frem til den, hvis den ikke skal gå helt amok.

Deres mor mente, at de måske havde set en nisse i kælderen, da de gjorde i orden dernede. Jeg håber, at den må bo dernede, indtil de får det bygget op igen.

På filmen siger deres mor, at det er Bedstemor og Bedstefar, som står der. Det er det ikke. De er så heldige at de har flere Bedster. De bor langt mod nord, hvor det er koldt og blæsende, men ikke så højt oppe, som der hvor nisser låser deres nissenæsebor med nissenøgler. De var på besøg og hjalp til med at få styr på det nye hus.

Jeg sender Nisse Kvast derop igen. Der er mere ro på i dag. Så kan det være, at han kan snakke med den nye nisse. 

Tryk på start og se det nye loft. Det er sidst i filmen, at I kan se nissen fare rundt.

Vi beklager

Vi beklager, at Rødtops juleside ikke udkom i går. Det skyldtes problemer med rotationspressen. En kagerulle var forsvundet. Den blev dog fundet oppe i nissebageriet, hvor den blev brugt til at lave brunkager. Det er uvist hvordan den er havnet der.

Jeg tror, at det er her, den nye nisse har haft sin hule